Relația cu trecutul și prezentul tău – criză sau devenire?

Relația cu trecutul și prezentul tău – criză sau devenire?

O situație dureroasă poate fi simțită ca un eșec sau o pierdere sau poate fi utilizată drept un prilej de schimbare. În cele ce urmează vom descoperi împreună ce face diferența și cum se poate transforma un eșec într-o treaptă de creștere personală/dezvoltare a unei persoane. Poate ați întâlnit și voi persoane care au la…

Relații în familie

Relații în familie

Pentru cei mai mulți dintre noi, familia și prietenii apropiați sunt sursa celor mai profunde legături și a celor mai semnificative interacțiuni. De aceea, trăirile – plăcute sau neplăcute – pe care le generează aceste relații, tind să fie dintre cele mai intense. Și cum evitarea conflictelor și a emoțiilor intense fac parte din cultura…

Noiembrie 2024 – PERSEVERENȚA ÎN ACȚIUNE

Perseverența în acțiune temă coordonată de Alina Ionescu Luna aceasta ne-am propus să ne uităm la o calitate sau o atitudine care dă consistență identității noastre, generează încredere și ne ajută să devenim ceea ce ne dorim: perseverența în acțiune. Ca orice calitate – așa cum spunea mai demult un coleg – poate fi în…

Octombrie 2024 – UMORUL

Umorul – sarea în bucate temă coordonată de Dana Mărghidan Vi s-a întâmplat vreodată să glumiți cu voi înșivă, să aveți replici sau comentarii interioare care să vă facă să zâmbiți? Atunci când iubiți pe cineva, puteți sta o zi întreagă împreună fără să glumiți? Ați cunoscut oameni care parcă nu glumesc sau nu gustă glumele…

Cum devii, chiar și atunci când crezi că e prea târziu sau……și terapeutul e om

Cum devii, chiar și atunci când crezi că e prea târziu sau…
…și terapeutul e om

Ocaziile nu apar așa, din senin, ele se coc și apar fără să îți dai seama cât de mult ai muncit până atunci. Voi spune o povestioară. După mulți ani de lucru în cabinet, terapeuta a luat decizia de a ieși din cochilia sa. Chiar și un cabinet de terapie poate fi un pic ca…

Apă, soare și păsare sau despre autoreglare

Apă, soare și păsare sau despre autoreglare

1. Întoarcere la bază Uneori lucrurile devin complexe sau chiar complicate, grele. Pare că ne rătăcim drumul, ne pierdem liniștea și claritatea, poate somnul, pofta de mâncare, determinarea, energia sau zâmbetul. Putem fi mai vulnerabili la obiceiuri nocive, la adicții, la vorbele neinspirate sau gesturile nepotrivite ale cuiva din jur, la gânduri prăpăstioase sau mai…

Septembrie 2024 – Întâlnirea cu celălalt sau despre empatie

Întâlnirea cu celălalt sau despre empatie temă coordonată de Oana Nica și Dana Mărghidan A ieși din propriile limitări, dintr-un egoism în care doar propriile păreri contează, presupune renunțarea la confortul personal și întălnirea cu ceilalți diferiți, care nu ne pot oglindi sau care ne oglindesc altfel decât am vrea, pe care nu îi putem…

Iulie 2024 – JOCUL DE-A ÎNCREDEREA

Jocul de-a încrederea temă coordonată de Dana Mărghidan Îl jucăm în fiecare zi, de când suntem mici. Uneori câștigăm, alteori pierdem, uneori învățăm din asta, alteori nu. Spunem „oamenii mei, dragii mei – familia mea, fratele meu, tribul meu, partenerul meu, prietena mea, oamenii de încredere”. Cu ei se presupune ca jocul funcționează suficient de…

Iunie 2024 – RELAȚIA CU SINE

Cea mai importantă relație temă coordonată de Alina Ionescu Ca psihoterapeut am avut fascinanta ocazie de a însoți un timp oamenii pe calea lor și de a trăi alături de ei revelații uimitoare despre natura umană, care m-au transformat și pe mine, în același timp. Una dintre aceste revelații a fost despre felul în care…