Luna aceasta


Seri de Psihodramă: Empatia în acțiune – Cum ne conectăm prin psihodramă

📆 Joi, 31 octombrie 2024
🕕 18:00 – 19:30
📍 Librăria Cărturești Verona, București
🔗 Intrarea liberă

Te invităm să participi la un nou eveniment din seria Seri de Psihodramă, organizată de Asociația Română de Psihodramă Clasică, în parteneriat cu Cărturești. Aceste întâlniri își propun să aducă mai aproape de publicul larg metoda psihodramei, în spiritul lui J.L. Moreno, care a lucrat cu diverse comunități înainte de a crea faimoasa sa scenă terapeutică de la Beacon Hill Sanitarium.

Tema serii este empatia – acel element care ne permite să ne conectăm emoțional și profund cu celălalt. În cuvintele lui J.L. Moreno, empatia circulă în ambele sensuri într-o relație, punând baza pentru conexiuni autentice. Această legătură profundă este cunoscută sub numele de tele, concept central în psihodramă.

🔍 De ce să participi?

În cadrul acestui atelier demonstrativ gratuit, condus de Psih. Dr. Angela Ionescu – psihoterapeut, formator-supervizor psihodramă, președinte ARPsiC, vom explora empatia în contextul psihodramei clasice. Vom pune accent pe tehnica numită „dublu”, prin care empatia devine o punte către exprimarea și clarificarea conținuturilor emoționale și relaționale semnificative. Vei avea ocazia să înțelegi cum această tehnică facilitează interacțiunea, înțelegerea reciprocă și creează premisele unei intimități autentice.

Empatia este ceea ce ne permite să rezonăm emoțional cu celălalt, să vedem lumea prin ochii persoanei cu care interacționăm. În psihoterapie, utilizarea empatiei ne ajută să înțelegem mai bine dinamica relațiilor, comportamentele și trăirile emoționale ale celuilalt. 

📄 Prezentarea Facilitatorului

Psih. Dr. Angela Ionescu este psihoterapeut principal autonom, doctor în psihologie și formator-supervizor în cadrul Asociației Române de Psihodramă Clasică (ARPsic). Cu peste 20 de ani de experiență în psihoterapie individuală și de grup, Angela Ionescu are formare și acreditare în psihodramă, psihoterapie experiențială și analiză reichiană. A susținut cursuri universitare și workshop-uri în domeniul psihoterapiei și dezvoltării personale, având și o activitate publicistică semnificativă în aceste domenii. De asemenea, a fost lector pentru cursurile de psihodramă la Masterul de Performing Art-Therapy de la UNATC și a predat la Universitatea Spiru-Haret.